Wie ben ik

Mijn naam is Mart, erkend hondentrimster en zelfstandig hondeninstructeur en trotse eigenaar van Bailey een Cairn Terrier-reutje geboren in januari 2002. Daarnaast bestaat ons gezin ook nog uit 2 katten, Polien en Gini.

Wat ooit in mijn tienerjaren begon als een grote droom en voorliefde voor honden is gedurende de laatste jaren uitgegroeid tot het streven naar de beste verzorging en opvoeding van uw trouwe viervoeter.

Van kinds af aan ben ik al een echte dierenvriend en was ik niet bij hondjes weg te slaan. Maar na het krijgen van Bailey op 12-jarige leeftijd is mijn liefde omgeslagen in een echte passie. Het karakter, het verzorgen, het leerproces en vele andere aspecten van een hond begonnen me zo aan te spreken dat ik veel boeken ben gaan lezen om me te verdiepen. Ook het trainen met Bailey op de hondenschool Diro te Dilsen, liep niet van een leien dakje. Zijn koppig karakter heeft me leren doorzetten om iets te bereiken. We hebben ook jaren aan agility gedaan maar in november 2012 zijn we hiermee gestopt omwille van ouderdom.

In september 2010 ben ik dan gestart met de voltijdse dagopleiding honden- en kattenpensionuitbater en hondentrimmer te Syntra Hasselt. Ik heb stage gelopen bij Belle et Beau te Sint-Lambrechts-Herk en bij Chamier in As.

Ik heb eveneens een cursus T-touch en hondenmassage gevolgd om honden rustig te houden op de trimtafel.

In het verleden heb ik een tijdje lesgegeven in de agility en momenteel ben ik bezig met gehoorzaamheidslessen te geven op de Limburgse hondenschool (LiHos) te Genk op een positieve manier,met de clicker. Hiervoor heb ik een cursus Zelfstandig Hondeninstructeur gevolgd en heb ik mijn diploma behaald midden 2012.

In de toekomst zou ik nog heel graag een cursus hondengedragstherapie volgen te Syntra. En wil ik me blijven bijscholen in het verzorgings- en opvoedingsgebeuren.

Mijn diploma's:

2-3 mei 2015 : seminarie 'Beyond Dominance' (Amber Batson) en 'Daily Life with Your Dog' (Turid Rugaas)
April 2015: Kynocongres thema Vertrouwen
2014: Hondengedragsdeskundige
April 2014: Kynocongres thema Denken
Februari 2014: avondworkshop: Balanstraining
Januari 2014: Demo Pure Paws (hondenshampoo's)
2013: clickerdemo gegeven @ Hondenverwendag te Leut en Rescanidag
2013: Spreken voor een groep
2013: Workshop Poedel (BGA)
2012: Massage voor honden
2011-2012: Zelfstandig hondeninstructeur
2011: T-touch voor honden
2010-2011: Honden- en kattenpensionuitbater en hondentrimmer

 bottom