Diensten

De rassen worden zo goed mogelijk volgens rasstandaard getoiletteerd, naar de wensen van de klant.

Dit wil wel zeggen dat ze naar hun vachttype verzorgd worden. Enkel kammen, trimmen, knippen, scheren bij wie dit hoort of nodig is.

Het belangrijkste is dat de hond in ons salon zich thuis voelt, daarom hechten we veel belang aan het zo weinig mogelijk spanning bezorgen aan de hond. De hond moet het trimmen als een fijne gebeurtenis ervaren.

Ons salon is uitgerust met een elektrische trimtafel en een elektrisch bad, in hoogte verstelbaar, om het gemak van de honden en onszelf te garanderen. Ook zijn er enkele wachtbenches voorzien en als het te warm wordt staat de airco aan. We doen er alles aan om uw hond een plezant verblijf te garanderen.

Men denkt bij kortharige en gladharige honden niet snel aan vachtverzorging, toch zijn ook deze honden erg gebaat met een bezoek aan het trimsalon. De kleine haartjes kunnen in de ruiperiode een doorn in het oog zijn van de eigenaar.

 

Tips

  • Breng uw hond nooit met een volle maag, sommigen honden hebben enigszins toch een beetje last van stress en braken het eten dan weer uit.
  • Probeer uw hond zo droog mogelijk en ongewassen te brengen, een natte vacht is moeilijk te bewerken.
  • Vertel vooraf als u vlooien of andere parasieten heeft gevonden of als uw hond loops is.
  • Laat uw hond even uit voordat u binnenkomt. De behandeling zal enige tijd duren en het is vervelend als uw hond zijn behoefte zolang moet inhouden of deze op tafel doet.
  • Als u uw hond zelf thuis wil wassen, gebruik dan een hondenshampoo en geen mensen- of babyshampoo. De PH-waarden in de shampoo’s verschillen waardoor uw hond huidproblemen kan krijgen. Wilt u meer info bij shampoo’s dan kan u altijd bij mij terecht. Let er wel op dat je plukhonden een maand op voorhand niet wast.
  • Breng uw hond altijd aan de leiband.
  • Het wordt zeer op prijs gesteld als u van te voren vertelt over eventuele aandoeningen (wratjes, littekens, …), lichamelijke klachten (artrose, hernia, …), een agressieve reactie, …
  • Het is niet aan te raden bij de hond te blijven, dit bemoeilijkt vaak de trimbeurt. Sommige eigenaren laten hun hond liever niet alleen. Een hond kan opspelen wanneer de eigenaar er bij is. Uiteraard mogen eigenaars indien toch gewenst aanwezig zijn tijdens het verzorgen van hun hond.
  • Mocht u om een of andere reden niet op de afspraak kunnen verschijnen, gelieve het dan zo vroeg mogelijk te laten weten.
  • Maak tijdig uw afspraak zodat u kan komen wanneer het voor u het beste past.


bottom